Psykologigymnasiet - Stockholm

Nyheter

Publicerad: 2023-02-07

Studentavslutning 2023


Studenter och personal samlas på skolan kl 9.00 då det blir studentfotografering, studentbrunch och utdelning av betyg. Ca kl 12 går vi gemensamt till Hagaparken för studenternas utspring som genomförs kl 12.30. Föräldrar, släkt och vänner samlas framför Koppartälten i Hagaparken från ca 11.45, där representant för Psykologigymnasiet möter upp.

Konfetti eller liknande är överhuvudtaget inte tillåtet!!


Permalink

Publicerad: 2022-07-29


Kalendarietider läsåret 2022/2023


Skolstart höstterminen 2022


v.33


Årskurs 1: Måndagen den 15/8 kl.10.00

Årskurs 2-3: Tisdagen den 16/8 kl.10.00


Julavslutning höstterminen 2022


Årskurs 1-2-3: 20/12Skolstart vårterminen 2023


Start personal- studiedag 9/1 Kl. 9.00-17.00


Årskurs 1-2-3: 10/1


Skolavslutning 2023


Årskurs 1-2: 8/6

Student årskurs 3: 9/6


Lov:


Höstlov v.44
Sportlov v.9
Påsklov v.15

Permalink

Publicerad: 2022-02-28
Studentavslutning 2022


Den 10 juni samlas studenter och personal på skolan kl 9.00 då det blir studentfotografering, studentbrunch och utdelning av betyg. Ca kl 12 går vi gemensamt till Hagaparken för studenternas utspring som genomförs kl 12.30. Föräldrar, släkt och vänner samlas framför Koppartälten i Hagaparken från ca 11.45 (ca) där representant för Psykologigymnasiet möter upp.

Hoppas vi ses!

/Psykologigymnasiet
Permalink

Publicerad: 2019-05-06
Studentavslutning 2020


   Den 10 juni samlas studenter och personal på skolan kl 9.00 då det blir studentfotografering, studentbrunch och utdelning av betyg. Ca kl 12 går vi gemensamt till Hagaparken för studenternas utspring som genomförs kl 12.30. Föräldrar, släkt och vänner samlas framför Koppartälten i Hagaparken från ca 11.45 (ca) där representant för Psykologigymnasiet möter upp.

Hoppas vi ses!

/Psykologigymnasiet
Permalink

Publicerad: 2018-01-21 Nu har vi ytterligare ett samarbete med Black Sheep Solna. Det är nämligen så att vi har musikundervisning för våra språkintroduktions elever. Den självklara samarbetspartnern är utan tvekan Black Sheep Solna! I torsdags hade eleverna deras första lektion och nu hoppas vi på ett eller flera event, så håll utkik!


Permalink

Publicerad: 2018-01-01 Psykologigymnasiet önskar alla ett riktigt gott slut och god fortsättning! Det har varit ett väldigt bra år med fokus på utveckling och förädling. Den givande och varierade undervisningen i form av föreläsningar, studiebesök, seminariediskussioner, casemetodik och andra typer av aktivtlärande har gett goda elev resultat. Året har präglats av såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling för våra elever. All undervisning har haft en röd tråd med skolans vision och strävansmål, att förbereda eleverna till högre studier. Detta bland annat genom att träna eleven på att ta eget ansvar, vara självständig och vara källkritiskt. Vidare har vikten av att  använda ett kunskapsrelaterat språk i både tal och skrift har varit ytterligare en huvuduppgift och eleverna har drillats i akademiskt skrivande. 

Selma har trots sin korta tid på Psykologigymnasiet gjort en god utveckling. Det finns ett stort intresse i att utvecklas vilket märktes, inte minst, under måluppfyllelsedagarna. Eleverna har visat att de tagit till sig av den formativa feedback de fått av lärarna. Den tid lärarna lägger ner på formativ bedömning visar sig i elevernas förbättrade resultat. Heja er Selma och fortsätt så här!

Leonardo har vuxit, både på individ- men även på gruppnivå. Många har förstått vikten av att lägga ner tid på studierna och trots den skoltrötthet som är vanlig i årskurs 2 hittar ändå majoriteten av Leonardo motivation och nytta med skolarbetet. Detta är, enligt mig, ett resultat av elevernas mognad och lärarnas kompetens. Bra kämpat och kämpa vidare, vi har stor tillit till er och er förmåga! 

Malala har gjort en alldeles egen utveckling. Med väldigt god närvaro, motivation, engagemang och självständighet lever de verkligen upp till att vara förebilder för de yngre skolkamraterna. Det är väldigt givande diskussioner och analyser som görs på lektionerna. Allt svett och tårar bakom hårt arbete med skoluppgifterna har gett frukt och nu är de nära mållinjen. 

Våra språkelever gör enorma framsteg för varje dag som går. Några av de har lärt sig att läsa och skriva hos oss medan andra har kunnat få betyg i vissa ämnen. Det är en spännande och känslosam resa vi gör tillsammans. Det händer en hel del för dessa ungdomar och många försöker överleva dagen. Jag känner att Psykologigymnasiet inte bara är en skola utan ett andra hem som ger trygghet och stabilitet för ungdomarna i det stormiga som många befinner sig i. Jag är evigt tacksam för mina fantastiska lärare som lägger ner sin själ och hjärta i det de gör för dessa ungdomar! 

Som rektor känner jag en enorm stolthet över mina kompetenta lärare som lyckas ännu en gång med att engagera och motivera eleverna till att bli det bästa de kan. Att hela kollegiet består av och besitter den profession och kompetens som mina lärare besitter måste vara få rektorer förunnat! Jag vill passa på och tacka alla mina lärare och elever för den fantastiska insats de gör, var och en. Att klockan slagit 18:00 och eleverna sitter kvar för att jobba med skolarbeten är ett kvitto på en framgångsrik skola med framgångsrika lärare och framgångsrika elever! Jag känner en enorm lycka av att arbeta just med er och ser fram emot ytterligare ett år som ska präglas av kunskap och utveckling.

Tack!
/ Rektor, Inan Senturk 
Permalink

Publicerad: 2017-12-11
Måndagen den 27 november var Selma (våra ettor) på studiebesök i Masjid Aysha moskén på Torsgatan. Vi fick träffa en Imam som berättade om islam och hur livet som en muslim skulle kunna se ut. Det som var väldigt intressant var imamens förhållningssätt till islam. Han var nämligen väldigt noga med att lyfta fram vikten av tolkning när det kommer till religioner och därmed även islam som religion. Imamen lyckades förmedla att islam inte är svart eller vitt. Enligt imamen behövde islam och övriga religioner anpassa sig till samhällsutvecklingen. Detta togs emot väldigt bra av eleverna som var väldigt aktiva under besöket. Efter två timmar när besöket redan hade dragit över tiden ville samtliga elever stanna kvar och ta del av en bön för att sedan ställa ytterligare fler frågor till imamen, ett kvitto på lyckad studiebesök.


Måndagen den 4 december var det åter dags för ett studiebesök. Denna gång till Sankta Eugenia katolska församling på Kungsträdgården. Vi möttes upp av två diakoner och delade upp klassen i två grupper. Vi fick en guidad tur i kyrkan för att sedan samlas i ett bönerum. Diakonen  började med att berättade om hans andliga resa. Han hade själv inte vuxit upp inom katolska kyrkan vilket eleverna tyckte var väldigt intressant. Eleverna fick ställa frågor som de förberett och diakonen svarade och det blev väldigt intressanta diskussioner. 


Permalink

Publicerad: 2017-11-04 Ännu ett höstlov och ännu en Lovskola. Även detta höstlov ska våra språkelever ha hemkunskap! 

Vi vill passa på att tacka Norrvikens skola som än en gång ställt upp med att låna ut hemkunskapssalen till Psykologigymnasiet.

      

  
Permalink

Publicerad: 2017-08-29 Den 5 september öppnar vi portarna och hälsar vårdnadshavare för Selma välkomna till föräldramöte på Psykologigymnasiet. Mötet börjar 17:30 -19:00. Ni kommer att få möjlighet att träffa all personal, mentorerna, ta del av vår pedagogiska arbetssätt samt titta på våra lokaler. 
Permalink

Publicerad: 2017-06-24
Skolstart på Psykologigymnasiet


Vi öppnar våra portar för ht-2017 måndagen den 14 augusti kl:10:00 med att välkomna våra nya ettor!

Tisdagen den 15 augusti är det äntligen tid för att ta emot Leonardo; Malala och Språkintroduktions-klasserna,  som även de börjar kl: 10:00. 
Permalink

Publicerad: 2017-05-05

Psykologigymnasiet har skapat en fond ”Låt min vän stanna och Våga vara vänner”. Syftet med fonden är att den ska finansiera våra nyanlända elevers behov av saker vi andra tar för givet, så som sjukvård och advokatkostnader. Pengarna till denna fond kommer att samlas in genom att alla våra elever kommer att sälja knappar med loggan "Låt min vän stanna" samt "Våga vara vänner". Knapparna kostar 20 kr st och all vinst kommer att gå till fonden! 


Vi vill  även passa på och tacka Rotary Club of Stockholm International för att de har varit med och sponsrat vår fond!Permalink

Publicerad: 2017-04-07 Vi har lovskola vecka 15. Detta gäller framför allt våra språkelever men måndag och tisdag är det även möjligt för sam-eleverna att komma och få extra stöd och hjälp om ni vill. Vi som kommer att jobba dessa dagar är Inan, Belle och Gunilla. 


Varmt välkomna!
Permalink

Publicerad: 2017-02-21 Idag var det äntligen dags för vår första föräldraevent och det kommer att bli en tradition;) Vi tror nämligen på att ett nära samarbete och goda relationer mellan hem och skola bidrar till att elevens studier påverkas på ett positivt sätt. Vi tror även att det är nödvändigt och önskvärt att föräldrar träffar oss pedagoger men även varandra. Därför kommer vi att minst en gång per läsår och event för föräldrar.

Vi hade många underbara föräldrar som var på besök och vi bjöd på fika, psykologi lektion, mindfullness och teateruppvisning;) Tusen tack till alla er som kom och deltog och alla ni som av olika anledningar inte kunde delta så hoppas vi att vi ses nästa gång;)
Permalink

Publicerad: 2017-02-02 Tisdagen den 31 januari öppnade Psykologigymnasiet upp portarna för alla som ska söka till gymnasiet. Det var en otrolig känsla att möta alla intresserade elever och föräldrar i en fullsatt dramasal. Vi drog igång vår presentation och när det var dags att gå ut och fika så var det lika många till som väntade på att få komma in i dramasalen och ta del av vår presentation. Många bra frågor ställdes och många stannade kvar och pratade med våra fantastiska elever och medarbetare. Vi kunde konstatera att vi denna gång slog rekord med ca 160 besökare. 


Tusen tack till alla er som kom och besökte oss! Tusen tack till alla våra elever och våra medarbetare som representerade vår skola på ett fenomenalt sätt!

Permalink

Publicerad: 2017-01-27

Välkomna på föräldraevent


Tisdagen den 21 februari öppnar Psykologigymnasiet upp portarna för er vårdnadshavare. Vi vill ge er en möjlighet att träffa varandra och oss pedagoger men vi vill även att ni ska få en inblick i vad era ungdomar gör i skolan. Eventet börjar kl: 14:30-16:00.


Agenda:

  • 14:30 - Fika och mingel

  • 15:00 -  Mindfullnes i dramasalen med vår skolkurator Johan

  • 15:30 - Teater uppvisning

Permalink

Publicerad: 2017-01-13 Nu är det dags för Högskoleprovet. 

Sista anmälningsdag är onsdagen 

den 15/2-17. 


Själva provdagen är söndagen den

1/4-17.


Anmälan görs på studera.nu!


Lycka till!
Permalink

Publicerad: 2016-11-02 Vi har nu under höstlovets första tre dagar planerat den efterlängtade Storyline som ska börja måndagen efetr höstlovet. Det har varit mycket skratt under planeringstiden och vi är väldigt nöjda över resultatet! Nu längtar vi till att få sätta igång med projektet. 

Måndagen den 7/11 är det alltså äntligen tid för ett nytt och spännande Storyline här på Psykologigymnasiet. Det kommer att vara ämnesintegrering, kunskaps - och erfarenhetsutbyte, inlevelsepedagogik, kreativitet, skratt och glädje. Ni kommer bland annat att få träna på att utveckla kunskap i att utforma och genomföra målinriktade processer.  

Fortsätt att njuta av höstlovet;)

Vi ses den 7/11! 


Permalink

Publicerad: 2016-11-01
Höstlovet på Psykologigymnasiet är i år inte riktigt som det brukar vara, i alla fall inte för våra killar på Språkintroduktion! Det är nämligen så att vi har fått låna en hemkunskapssal på en skola i Norrviken. Under höstlovet kommer våra ungdomar därför få laga massor av god mat. Det hela kommer avslutas med en middag för personalen, tillagad och serverad av våra underbara elever!

Nedan följer några ord från läraren Jeanette Lundqvist:

"Under höstlovet hade vår avancerade grupp med  nyanlända hemkunskapsundervisning.
Vi startade måndag morgon med inköp av alla livsmedel som vi skulle använda under veckan. Eleverna fick jobba i smågrupper och ansvara för ett flertal recept per grupp. Under veckan tillagades bl.a pannkaka, omelett, soppa, fruktsallad. Eleverna fick ta fram traditionella recept från sina hemländer som vi tillagade och åt tillsammans. Det var mycket gott. Vi avslutade med att bjuda in personalen från Psykologigymnasiet och bjuda på en 3 rätters lunch. Skagen toast, hemmagjorda köttbullar, gräddsås, potatis, lingonsylt och picklad rödlök. Som avslutning på lunchen bjöd vi på världens bästa tårta som eleverna kallade det de för med flaggor som representerade alla länder som var närvarande under dessa dagar. "

Permalink

Publicerad: 2016-10-20
Idag börjar gymnasiemässan i Älvsjö och kommer att hålla på i tre dagar. Självklart är Psykologigymnasiet på plats och vill informera elever som ska söka till gymnasiet om vilka vi är och hur det är att studera hos oss. 

Vem kan förmedla detta budskap på ett bättre sätt än våra pedagoger och elever, så kom förbi och säg hej till de fantastiska människorna som står på vår monter CO5:11

Permalink

Publicerad: 2016-10-08 Våra underbara ettor har de senaste veckorna behandlat momentet demokrati i ämnet samhällskunskap. Vi har haft heta och givande diskussioner om demokrati och mänskliga rättigheter och även haft ett Vernissage där elevernas fantastiska arbeten kring mänskliga rättigheter har gestaltats. Hur avsluta detta moment på bästa sätt? Jo, genom ett studiebesök på Stockholms stadsarkiv. Fredagen den 7 oktober avslutades således på Stockholms stadsarkiv där eleverna fick ta del av hur Stadsarkivet bidrar till demokrati, öppenhet och möjligheten att förstå historiska sammanhang. 

Nedan kan ni se bilder från Vernissagen och studiebesöket.

                                       
Permalink

Publicerad: 2016-09-13

Tack alla föräldrar


Vi har nu i några veckor börjat lära känna våra nya ungdomar och den 6/9 var det hög tid för att träffa vårdnadshavarna till våra fantastiska elever här på skolan. Det var nämligen årets första föräldramöte då. Vi fick möjligheten att berätta om hur vi arbetar här på skolan samt visa runt i våra mysiga lokaler. Vi hann till och med göra en värderingsövning med föräldrarna för att verkligen exemplifiera det sätt vi arbetar. 

Det blev ett väldigt bra och givande möte som vi hoppas gav mycket nyttig information och en bra känsla. Så stort tack till alla föräldrar som var med och deltog, tack!
Permalink

Publicerad: 2016-09-06 Skolstart HT2016

Nu börjar äntligen skolstart för HT2016 närma sig. Lärare och personal har arbetat intensivt i snart en vecka med förberedelser och längtar nu efter att få träffa våra nya och gamla elever!

Välkomna!

 
Permalink

Publicerad: 2015-06-08
Studentavslutning 2015

Avgångsklasserna tar studenten torsdag 11 juni. Eleverna börjar dagen kl 9.00 i skolan och utspringet sker i Hagaparken framför Koppartälten ca kl 13.00. 
Permalink

Publicerad: 2014-06-08
Studentavslutning 2014

Avgångsklasserna tar studenten torsdag 12 juni. Eleverna börjar dagen kl 9.00 i skolan och utspringet sker i Hagaparken framför Koppartälten ca kl 12.30. 
Permalink

Publicerad: 2014-02-14
Friluftsdag fredag 7 mars 2014

Fredagen 7 mars har hela skolan en friluftsdag. Alternativen att välja mellan är följande:
- Skidresa till Romme 
- Curling i Danderyds ishall start kl 10.00.
- Hundpromenad i Hagaparken med eller utan hund.
- Islandshästridning på Fors gård, Haninge start kl 9.30.
- Stadsvandring i Stockholm city, "Kriminalitet i Stockholm". Samling 10.00 på Sergels torg.

Vi hoppas på vackert vinterväder!
Permalink

Publicerad: 2013-05-31 Studentavslutning 2013

Avgångsklasserna tar studenten onsdag 20 juni. Eleverna börjar dagen kl 9.00 i skolan och utspringet sker i Hagaparken framför Koppartälten ca kl 12.30. 
Permalink

Publicerad: 2013-05-31 Skolavslutning för åk1 och åk2

Vårterminen avslutas den 4 juni. Vi börjar dagen i hemklassrummen kl 10.00 och avslutar i Hagalundskyrkan ca kl 12.30, därefter börjar ett välförtjänt och härligt sommarlov. Höstterminen börjar den 20 augusti kl 10.00.
Permalink

Publicerad: 2012-01-27

Psykologigymnasiet har Öppet hus 8 maj 2012 kl 17-19. Då är blivande elever och föräldrar välkomna till skolan för att träffa rektor, lärare och övrig personal. Det blir även tillfälle att se skolans lokaler och träffa några av våra befintliga elever. Adressen är Industrivägen 19 i Solna, 2 tr. Närmaste pendeltågsstation är Solna varifrån man kan promenera ca 10 min eller ta buss 70 mot Universitetet. Från T-banestation S:t Eriksplan, ta buss 70 mot Frösundavik. Varmt välkomna!


Permalink

Publicerad: 2011-11-13

Efter gymnasiemässan 24-26 november passar det kanske bra att besöka skolor som verkar intressanta. På Psykologigymnasiet har vi öppet hus redan tisdagen 29 november kl 17-19. Då finns möjlighet att träffa rektor, lärare och övrig personal. Dessutom träffa några av våra befintliga elever, se lokalerna och ställa frågor kring utbildningen.

 

Varmt välkomna!


 

Permalink

Publicerad: 2011-06-06

Skolstart HT2011

Då har ett välförtjänt sommarlov börjat för våra nuvarande elever och kanske för blivande elever. Nu väntar snart härliga dagar med sol och bad, kanske läsning av en och annan bok, eller sommarjobb för vissa. Så småningom börjar det dra ihop sig till skolstart och tiderna för detta är:

Årskurs 1 - Kl 10.00 måndag den 15 augusti

Årskurs 2 och 3 - Kl 10.00 tisdag den 16 augusti

Vi ses, välkomna!

Permalink

Publicerad: 2011-05-02

Lunchservering på skolan

Från och med måndag 2 maj införs lunchservering på skolan. Ett cateringföretag kommer hit med maten som serveras i Ellipsrummet (numera benämnd: Bistro Ellips). Därmed kommer skollunchen bli kostnadsfri för samtliga elever.

Maten tillagas i köket på Rödabergsskolan i Stockholm, transporteras till oss och dukas fram av Madeleine från köket. Menyn kommer bestå av en varmrätt samt ett vegetariskt alternativ, salladsbuffé, dryck och bröd. Sittplatser för att äta maten finns i Bistro Ellips och Café Freud men dessutom får man sitta i sitt klassrum. Efter avslutad måltid måste tallrik, bestick och glas återlämnas i prydligt skick vid diskstationen.

Smaklig måltid!!

Permalink

Publicerad: 2011-02-16

Öppet hus Psykologigymnasiet 2 maj

Om du missat att besöka Psykologigymnasiets öppet hus under hösten eller i februari finns ytterligare en chans: Måndag 2 maj 2011 mellan 17.00-19.00 är blivande elever och föräldrar välkomna till skolan för att träffa rektor, lärare och övrig personal. Det blir även tillfälle att se skolans lokaler och träffa några av våra befintliga elever.

Adressen är Industrivägen 19 i Solna, 2 tr. Närmaste pendeltågsstation är Solna C varifrån man kan promenera ca 10 min eller ta buss 70 mot Universitetet. Från T-banestation S:t Eriksplan, ta buss 70 mot Frösundavik. Varmt välkomna!


 

Permalink

Publicerad: 2010-10-12

Gymnasiemässan 25-27 Nov

Under 25-27 November ställer Stockholms gymnasieskolor ut på Älvsjömässan för att regionens elever i åk 9 skall få chansen att bekanta sig med valmöjligheterna inför gymnasiet. Givetvis är även Psykologigymnasiet med på denna mässa.

Kom och besök vår monter så får du träffa både rektorer, lärare och elever på skolan. Vi berättar gärna om hur det är att studera vid Psykologigymnasiet.

Öppet-hus på skolan kommer hållas under hösten den 30 november 2010 kl 12.00-17.00 samt under våren den 1 februari 2011 kl 12.15-19.00, här har blivande elever tillsammans med föräldrar en chans att se skolans lokaler och återigen träffa personal och elever vid skolan.

Välkomna!


Permalink

Publicerad: 2010-04-21

Insamlingskväll för Cancerfonden Måndag 26 april

I samband med kursen Projekt 100p har några elever på Psykologigymnasiet anordnat en insamlingskväll där överskottet går till Cancerfonden. Kvällen kommer bestå av en föreläsning kring cancer och cancerbehandling samt musikunderhållning. Inträdet kostar 200 kr för vuxen, 150 kr för ungdom (12-25 år) och fritt för barn (0-11 år). I inträdet ingår en matig baguette, alkoholfri dryck samt kaffebröd.

Plats: Parken III på Rosenlundsgatan 34

Tid: 18.00-21.00

För mer information, vänligen kontakta projektgruppen.

e-mail: projekt-cancer@live.se

mob: 070-2353709 (Camilla) eller 0734-026483 (Fredrica)

 

 

Permalink

Publicerad: 2010-04-09

Studieresa till Riga

Under 13-17 april gör skolans elever i åk 3 en studiresa till Riga. Detta görs inom ramen för en kurs i Psykosocialt arbete där bla ideella verksamheter och volontärarbete studeras. I Riga kommer eleverna att lära sig mer om hur Lettlands hälsovårds- och välfärdssystem fungerar för en jämförelse med svenska förhållanden. Dessutom kommer ett antal barnhem besökas. Eleverna har själva samlat in pengar genom pantburksinsamling, loppis och caféförsäljning och pengarna kommer användas till att köpa in välbehövliga förnödenheter till barnhemmen.

Permalink


webutveckling av peppmedia.se   RensaVinden